YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Güneş enerjisi sektörünün önemli firmalarından Solimpeks Genel Müdürü Gazi Çelebi, elektrik abonesi olan herkesin lisanssız elektrik üretim tesisi kurabileceğini söyledi.

Solimpeks Genel Müdürü Gazi Çelebi ve Hatay Çelik Enerji yönetim kurulu üyeleri Ali Ayan ve Talent Kılıçlar, Antakya Birleşik Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (BİRSİAD) üyelerine güneş enerjisi ile elektrik üretim sistemlerini anlattı.

Dernekte gerçekleştirilen toplantıda konuşan Solimpeks Genel Müdürü Çelebi, birey, kurum ve kuruluşlarının güneş enerjisinden elektrik üretebileceğini kaydetti. Çelebi aboneliği bulunan herkesin güneş enerjisinden kendi elektriğini kendi üretebileceğini, hatta elde edilen fazla elektriği şebekeye aktarılarak kâr elde edebileceğini söyledi. Sistemin ekolojik açıdan pozitif olmasının yanı sıra ekstra bir gelir kaynağı adayı olduğunu aktaran Gazi Çelebi, “Güneş elektriği çağın gerektirdiklerine uygun modern enerji üretim biçimi olup, yenilenebilir, ekonomik, çevre dostu, temiz ve sonsuz bir kaynaktır. Elektrik abonesi olan herkes lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir. Aboneliği olmayan kişiler, lisanssız elektrik üretim tesisi kuramaz.” dedi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesislerinin azami 500 kWe gücünde kurulabileceğini aktaran Gazi Çelebi, “Şirket olarak güneş enerjisiyle su ısıtma ve elektrik üretimi konularında ürün geliştiriyoruz. Bunları 80’in üzerinde ülkeyi ihraç ediyoruz. 30’a yakın kalite sertifikasıyla Solimpeks, Türkiye, Almanya, İspanya, İngiltere, Avustralya ve Kenya’da 100’den fazla çalışanıyla sektöre öncülük ediyor dedi.” dedi.

Editör: TE Bilisim