Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Kocaeli’nin sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, yerel su kaynaklarını değerlendirmek ve bu kaynaklardan beslenen bölgelere arıtılmış içme suyu sağlamak için Gölcük Değirmendere ile Karamürsel Valideköprü’ de içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyor.

İSU Genel Müdürlüğü, Gebze Denizli göleti ile Kandıra Hira, Kartepe Avluburun, Derince Kaşıkçı, Karamürsel Osmaniye ve Körfez Alihocalar’daki kaynak sularını arıtan arıtma tesisleri inşa etti. Yuvacık barajı arıtma tesisi ve yeni yapılan tesisler ile İl geneline arıtılmış ve sağlıklı içme suyu sağlıyor. Kurum, yerel su kaynaklarını değerlendirmek için İSU mühendisleri tarafından projelendirilen ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından jüri ödülü ile ödüllendirilen İSU-TİP 100 içmesuyu arıtma tesisini, il genelindeki yerel su kaynaklarında uyguluyor.
Karamürsel Semetler Valideköprü bölgesi ile Gölcük Değirmendere’nin üst kısımlarında yer alan yerel kaynak sularını arıtmak için bölgede İSU TİP 100 içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyor. Çalışmaları devam eden iki arıtma tesisinin betonarme ve mekanik çalışmaları devam ediyor. Karamürsel Valideköprü bölgesinde ayrıca bu çalışma kapsamında İnebeyli Taşağıl, Yalakdere ve Semetler bölgelerinde her biri 200 metreküp kapasiteli 3 adet deponun imalat çalışmaları da sürüyor. Tesisler ile depoların inşaatları Haziran ayında tamamlanarak işletmeye alınarak bölgelere sağlıklı ve arıtılmış içme suyu sağlanacak.

Editör: TE Bilisim