Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Ankara’nın Polatlı ilçesinde işverenlere 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirdiği yükümlülükler hakkında bilgi verildi.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) tarafından 13 Eylül Kültür Merkezi'ndeki düzenlenen seminere, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Polatlı Vergi Dairesi Müdürü İlhami Yüzer, Ankara Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Koç, Ankara Mali Müşavirler Odası Polatlı Temsilcisi Sinan Yılmaz, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici, oda ve dernek başkanları ile serbest muhasebeciler katıldı.

Ankara Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Koç, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun yeni zorunluluklar getirdiğini, sorumlulukları altında olmamasına rağmen müşterilerinin risk değerlendirmesini kendilerinin gerçekleştirmesini istediğini, işverenleri ilgilendiren konunun kendilerini de ilgilendirdiğini söyledi.

Koç, “Meslektaşlarıma uyarıda bulunmak istiyorum, gerçekten bu bizim görevimiz değil. İş güvenliğini tamamen işverenin sorumluluğundadır. Bu noktada doğabilecek sıkıntılardan, cezalardan dolayı üzerimize sorumluluk almamak noktasında sadece bilgilendirmeyle yetinmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bizim sorumluluğumuzda değil, bu konuda yetişmiş yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanları ve firmaları var. Bu hizmetin bu kesimler tarafından verilmesi, uzman kişiler tarafından verilmesinin doğru olacağını düşünüyorum.” dedi.

Kendilerinin ücretsiz verdiği eğitimleri bazı üniversitelerin yüksek fiyatla verdiğinin altını çizen Koç, şöyle devam etti:
"Mutlaka eğitimi veren akademik kuruluşlar arasında meslek örgütümüzün de yer alması gerekiyor. Bu noktadan Cumhurbaşkanı ve Ali Babacan’la görüşme yapıldı. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Biz kimseyle kavgalı değiliz, ekmek ve aş kavgasındayız."

ASMMMO Polatlı Temsilcisi Sinan Yılmaz ise 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun, 30 Aralık 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Yılmaz, kanunun küçük ve büyük ayrımı yapmadan bütün işyerlerini kapsayacak şekilde işverenlere bir dizi yeni yükümlülükler ve çok ağır cezalar getirdiğini söyledi.

Yılmaz, "Bir işçinin dahi çalıştığı apartmanlar, kuaförler, bakkallar ve muhtelif işyerleri de dahil olmak üzere tüm işyerleri için iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yerine getirmek ve risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak, gerekmektedir. Konunu taraflarının kanun hakkında bilgi sahibi olarak gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmeleri için bu toplantıyı düzenledik.” dedi.

Konuşmalarının ardından emekli iş başmüfettişi Doğan Keskin, İş Güvenliği Yasası hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: TE Bilisim