TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Karabük’ün Eflani ilçesindeki öğrenci servisi şoförlerine eğitim verildi.

2014 yılında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin arasında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen 'İyi Dersler Şoför Amca' projesi, yeni yüzüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında faaliyetlerine başladı.

Eflani ilçesinde taşımalı eğitim araçlarını kullanan şoförlere İMKB Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda Eflani ilçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Baş Çavuş Murat Kürüm tarafından eğitim semineri verildi. 'İyi Dersler Şoför Amca' sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 2014 yılı boyunca saha uygulamalarının yapılacağı on (10)il arasında bulunan Karabük ili ve ilçelerinde servis şoförlerinin eğitim alması sağlanacak.

Servis şoförlerinin güvenli sürüş konusunda bilinçlendirileceği, trafik güvenliği ve ilk yardımın yanı sıra, servislerde zamanlarının önemli bir bölümünü geçirdikleri çocuklara, davranışlarıyla doğru rol model olmalarını sağlayabilmek üzere, trafikte davranış ve iletişim konularında eğitim verildi.

Seminere öğrenci taşıma araçlarını kullanan 31 şoförün tamamı katıldı.

Editör: TE Bilisim