TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balçova ilçesinde kurulacak yeni teleferik tesislerinin temeli atıldı. Uzun yıllar şehrin simgeleri arasında yer alan ancak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı” raporu üzerine kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri’nin baştan sona yenilenmesi için çalışma başladı. AB standartına uygun olarak baştan tasarlanan ve saatte bin 200 yolcu taşıyacak olan teleferiğin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. Sekizer kişilik kabinlerde yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak teleferik, 12 milyon 65 bin TL maliyetle yenilenecek. Gelecek yılbaşından itibaren hizmet vermeye başlayacak. Temel atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, 2007 yılından bu yana teleferiğin yeniden hayata geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Üç defa ihaleye çıktıklarını, mahkeme süreçleri yaşandığını belirterek, “Şimdi süreç tamamlandı. Biz de geç olsun, güç olmasın dedik. Bütün sistemi, kabinleriyle birlikte yenileyeceğiz. Yılbaşından itibaren İzmirlilerin kullanımına sunacağız.” dedi.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin İZELMAN’ın hizmet alım ihalesini kaybetmesi üzerine yaşananlara da değinen Kocaoğlu, dört yılda 6 bin 500 taşeron işçi sayısını 2 bin 500’e indirdiklerini, 2009 yılında da kadroya aldıklarını kaydetti. Taşeronlaşmaya karşı olduğunu başkanlık koltuğuna oturduğu ilk günden beri söylediğini ve mücadele verdiğini hatırlatan Kocaoğlu, “Türkiye’de taşeronlaşmaya, modern kölelik düzenine karşı ilk büyük mücadeleyi başlatan kurum olduk. 2004 yılı sonuna kadar belediyeler, kendi şirketlerine ihale verebiliyordu. Bu yasanın değişmesi, belediyelerde hızlı bir şekilde taşeronlaşmayı getirdi. İzmir milletvekillerimiz Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, bu konuda kanun teklifi vermiştir. Diğer milletvekillerimizin de destek çıkmasını istiyorum.” diye konuştu.

İZELMAN’ın yargıda kazanamaması halinde 650 işçiyle yollarını ayıracaklarını kaydeden Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ni hizmet üretmemekle eleştiren AK Parti milletvekillerine de cevap verdi. Sadece son 6 ay içinde teleferik hariç 516 milyon liralık yatırım ve hizmet getirdiklerini aktaran Kocaoğlu, “Vekillerimizden laf değil, icraat bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim