TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ilçesinde bulunan Hasanağa Bahçesi’nde yenileme ve düzenleme çalışmaları başlattı. Mart sonunda tamamlanacak proje kapsamında, toplam 96 dönümlük alandaki çalışmalar için yaklaşık 4 milyon lira harcanacak.

Bahçede gezinti ve dinlenme alanları, bin 400 metrelik kauçuk kaplama koşu yolu, bin metrelik bisiklet yolu, iki basketbol sahası, tenis kortu, duvar tenisi kortu, kaykay pisti ve tuvalet yapılıyor. Ayrıca 50 arabalık açık otopark, iki çocuk oyun alanı, çocuk bisiklet ve küçük araba pisti oluşturuluyor. Düzenlemede engellilerin kullanımı da gözönüne alınacak. Bahçe, yeni görüntüsünün yanısıra yeni ışıklandırmasıyla da dikkat çekecek.

Buca’nın en önemli yeşil alanlarından biri olan Hasanağa Bahçesi’nin, İtalyan asıllı levanten işadamı Aliotti'nin ölümü üzerine mülk varisleri tarafından satılığa çıkarıldığı ve 1926 yılında Ödemiş eşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alındığı biliniyor. Hasan Ağa, biri bahçenin kuzey, diğeri güneybatı köşesinde iki konut inşa ettirmiş, esas köşk, diğer servis lojmanları ve bağ köşkünü konut olarak kiraya vermiş. 1930'lu yılların başlarında köşk yanmış. Bahçe ise ailenin mülkiyetinde bulunduğu sürede halka açık tutulmuş, Bucalılar için bir mesire yeri olarak kullanılmış ve Hasan Ağa Bahçesi olarak adlandırılmış.

Editör: TE Bilisim