MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tahtalı'dan sonra en büyük içme suyu tesisini, Bornova ilçesine bağlı Kavaklıdere köyünde kuracak. Gördes Barajı suyunu arıtarak Buca ve Bornova bölgesine dağıtacak tesis için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.

İZSU, Gördes Barajı suyunu kısa sürede şehre verebilmek için Manisa Nuriye’de 16,5 milyon liralık yatırımla Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni 2011 yılında hizmete almıştı. Proje kapsamındaki Kavaklıdere Arıtma Tesisi için de proje ve kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan İZSU, tesisi kurmak için düğmeye bastı. Yapımı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak tesis, Tahtalı Barajı’nın suyunu arıtan Görece’deki tesisten sonra İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi olacak. DSİ tarafından yapılan Gördes Barajı’ndan 2011 Mayıs ayından itibaren su alarak şehre verdiklerini belirten İZSU yetkilileri, “Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde günlük 92 bin metreküp suyu arıtarak, Karşıyaka ve Bornova bölgesine veriyoruz. Bornova ve Buca’nın tamamı da Kavaklıdere tesisi tamamlandığında Gördes Barajı’ndan su alacak.” dedi.

SU 1,8 METRE ÇAPLI BORULARLA GELECEK

Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi, Kavaklıdere köyünde 150 bin metrekarelik alanda kurulacak. Günde 360 bin metreküp su arıtacak. Tesis ve iki deponun tamamlanmasıyla Gördes’in arıtılmış suyu, çapları 1,8 ve 1,2 metre çaplı çelik borularla döşenecek 114 kilometrelik hatla Bornova ve Buca depolarına ulaştırılarak, şehrin kullanımına sunulacak. Kavaklıdere tesisinin tamamlanmasıyla 120 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Gördes Barajı’ndan, İzmir’e yılda 60 milyon metreküp su verilecek ve 1 milyon kişinin ihtiyacı karşılanacak. Geriye kalan 60 milyon metreküp ise Akhisar, Saruhanlı ve Gölmarmara’daki 14 bin 890 hektar tarım arazisinin sulanmasında kullanılacak.

Editör: TE Bilisim