TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
İzmir genelinde plan mağduru birçok yolun gidiş ve dönüşleri tehlike saçıyor. Yolların standartın çok uzağında olması ise vatandaşları mağdur ediyor. Bunların başında genişlikleri geliyor. İlk etapta geniş görünen sokaklar, köşe başlarına doğru daralarak kazalara davetiye çıkarıyor. Sürücüler tarafından devamlı şikayet edilen Bornova ilçesindeki Aliya İzzetbegoviç Caddesi'ndeki kaldırım, sürücüler için adeta tuzak oluyor. Düz bir şekilde döşenmiş kaldırımlar, bir anda kıvrılarak sol şeritteki arabaların önüne çıkıyor. Aynı şekilde otogar kavşağından Altındağ'a dönüşte benzer bir görüntüyle karşılaşılıyor. Dört şeritle girilen yol, bir anda üç şeride düşüyor. Sürücüsü, hızlanması halinde orta refüjle karşı karşıya kalıyor. Bir diğeri ise Buca Üçkuyular kavşağında görülüyor. Yol aynı anda beş yöne dağılırken uyarıcı tabela veya ışık olmaması sürücüleri sıkıntıya sokuyor. Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Nehir Yüksel, ulaşım ve trafik mühendisliği gibi konuları içeren uzmanlığa dayalı çözüm gerektiren uygulamaların ilgililerince yapılması gerektiğini söyledi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Nehir Yüksel Buca Üçkuyular Kavşağı'nın altı kollu olduğunu belirterek, "Taşıt trafiği orada kesişiyor. Ayrıca otobüs durağı, yolcu indirme bindirme mekanı olarak kullanılıyor. Aynı zamanda meydan çevresinde alışveriş yerleri var, insanlar bir şeyler almaya çalışıyor. Esnaf mal satma derdinde, taksiler bir köşede, minibüsler diğer köşede; bu kadar karmaşaya meydan ne yapsın? Bir an önce düzenleme, sınırlama, başka seçenekler gibi önlemler alınması gerekli. Bu noktayı ne amaçla kullanacağımıza buna karar vermek gerekli." şeklinde konuştu.

Aliya İzzetbegoviç Caddesi'nde ise tasarım hatası olduğunu belirten Yüksel, "Bu bir daralma değil aslında, yol aksını tutturmak için yapılan saptırma, yol aksını kaydırma ama çok fazla eğim verilerek yapılmış bir örnek olduğu görülüyor. Bu nedenle ulaşım ve trafik mühendisliği gibi konuları içeren uzmanlığa dayalı çözüm gerektiren uygulamaların ilgililerince yapılmasını önermek yerinde bir karar." dedi.

Yollardaki tehlikelerin planlı çalışmayla giderileceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, "İzmir'in en büyük sorunlarından biri trafik sıkışıklığı. Bu giderek de artan bir sorun. Belediyeler, yolları daraltıp kaldırım yapma mantığıyla hareket ediyor. Bunu yaparken otopark sıkıntısı çıkıyor. Vatandaşlar, aracını kaldırım üzerine park ediyor. Kaldırımlar yüzünden yollar üç şeritten iki şeride veya iki şeritten tek şeride düşerek sürücülerin kaza yapmasına neden olabiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin, otoparkları ve yolların şerit sayısının aniden azalması gibi durumları gözönünde bulundurarak çalışma yapması gerekir." dedi.

Editör: TE Bilisim