Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 20 ilçe belediyesinin güçlerini birleştirerek başlattığı temizlik kampanyası, şehrin kanayan yarasını bir kez daha gözler önüne serdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe belediye başkanlarıyla 2012 Kasım ayında aldığı karar çerçevesinde uygulanan toplu temizlik çalışmasıyla bugüne kadar toplam 4 bin 600 kamyon moloz kaldırıldı.

Şehirdeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan kampanyayla yol kenarlarına, kaldırımlara, ormanlık ve yeşil alanlara gelişigüzel dökülen moloz yığınları kaldırılıyor. Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde kurulan moloz temizlik ekibine Konak, Buca, Güzelbahçe, Narlıdere, Karabağlar, Bornova, Gaziemir, Çiğli, Foça, Torbalı, Kemalpaşa ve Selçuk belediyeleri de imkanları dahilinde araç, ekipman ve personelle destek veriyor. Konak’ta 336, Buca’da 350, Güzelbahçe’de 220, Balçova’da 202, Narlıdere’de 306, Karabağlar’da 79, Bornova’da 800, Seferihisar’da 17, Menderes’te 291, Bayraklı’da 145, Gaziemir’de 464, Çiğli’de 45 ve Karşıyaka’da bin 345 olmak üzere, toplam 4 bin 600 kamyon moloz temizlenerek, Büyükşehir Belediyesi’nin döküm alanlarına taşındı.

Büyükşehir yetkilileri, en büyük problemlerinin başında kaçak moloz dökümünün geldiğini belirterek, “Kapsamlı bir çalışmayla sokaklar süpürülüyor, yollar yıkanıyor, ağaçlar budanıyor, otlar temizleniyor. Kaçak dökülen molozlar da yasal döküm alanlarına götürülüyor. Hemşehrilerimizden, kentimizi temiz tutmak konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Biz temizliyoruz ama önemli olan kirletmemek.” dedi.

Editör: TE Bilisim