TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Tayvan Büyükelçi Temsilcisi James Chen ve eşi Maria Peng, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, lisans ve lisans üstü düzeylerde öğrenim gören öğrencilerin değişimi konusunda işbirliği sağlanması amacıyla protokol imzalandı.
Tayvan Büyükelçi Temsilcisi James Chen’e üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu çini bir tabak hediye eden Rektör Coşkun’a; Chen’de, Tayvan’ı tanıtan bir kitapçık ile hediye takdim etti.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ve Prof. Dr. Kenan Gümüştekin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında, James Chen ve eşi Maria Peng, ‘yeşil, serin ve rahat bir şehir’ olarak tanımladıkları Bolu’yu ve AİBÜ’yü çok sevdiklerini ifade ederek, üniversitemizde gördükleri misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Chen, Rektör Coşkun ile rektör yardımcılarını da Tayvan’a davet etti.
Konuklara, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Bolu hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Coşkun, James Chen ve Maria Peng’le Avrupa’daki üniversitelerarası öğrenci değişimi programları ile ilgili de görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaretin sonunda, Rektör Prof. Dr. Coşkun ve Tayvan Büyükelçi Temsilcisi James Chen, öğrenci değişimi konusunda işbirliği sağlanması amacıyla protokol imzaladılar. Bu kapsamda, Tayvan doktora ve lisans bursları (TAFS) aktivitelerine ilişkin yazılı ve online bilgi verilecek ve önerilecek adaylara TAFS imkanları kapsamında öncelik sağlanacak. Tayvan Akademisi’nce, tarihi veya diplomatik arşivler gibi ender materyallerin olduğu ilgili web sitelere özel erişim imkanı sağlanacak.
İşbirliği anlaşmasının imzalanmasının ardından, Tayvan Büyükelçi Temsilcisi James Chen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi şeref defterini imzaladı.

Editör: TE Bilisim