TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Japonya Hyogo Eyaleti yöneticileri ve JİCA temsilcilerinden oluşan ekip Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi çalışmalarını ve Afet Eğitim Merkezini incelemek amacıyla iki günlük Bursa ziyaretinde bulundu.

Japonya’nın Hyogo Eyaletinin Afetten sorumlu Vali Yardımcısı Akınorı Sugimoto başkanlığındaki heyet Bursa vali yardımcısı Emir Osman Bulgurlu’yu ziyaret etti.

Heyet, Bursa AFAD Müdürlüğü ziyaretinden sonra Afet Eğitim Merkezindeki istasyonları gezdi. Okul tabanlı afet eğitim projesi kapsamında hazırlanan Afet yolu, bina salınımları modeli, İngilizce dersinde eşyaların sabitlenmesi etkinliği, yaralı taşıma modelini inceledi.

OTAP formatörleri tarafından İtfaiyecilik bölümü öğrencilerine Oryantring (Afettring) yarışması yaptırıldı. Deprem çantası konulu Karagöz Hacivat gösterisi katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Çalışmanın ikinci gününe sivil toplum örgütleri ile kamu kurumları da katıldı. Okul tabanlı afet eğitim formatörleri Cezmi Kıyışkan ve Fatih Güler Bursa’da gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılabilecek çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

JİCA Türkiye Dernek Başkanı Prof. Dr. Hasan H. Atar’ın sunumlarının ardından Hyogo Eyaleti Hyogo Uluslararası Derneği başkanı ve Hyogo önceki Vali Yardımcısı Tomio Saito tarafından ‘Afet Risk Azaltma Eğitiminde Hyogo Deneyimleri’ konulu sunum yapıldı.

Heyet, daha sonra Mustafa Dörtçelik İlkokulu’na geçerek 1-E sınıfında Okul Tabanlı Afet Eğitim Formatörleri, Afet Eğitim Merkezi Personeli, Bursa’da görevli Uzman Mikiko Kashiwagi, Sınıf Öğretmeni Dilek Köklücan ve Yaren Demir’in birlikte hazırladıkları güvenli davranışlar ile ilgili etkinliği izledi. Bursa’da 2 günlük çalışmalarını tamamlayan ekip Ankara’ya hareket etti.

Editör: TE Bilisim