BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Heykel tarihi belediye binası önünde sergilediği dilek ağacı, kadınların dilekleri ile şenlendi.

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan ve 14 Mart tarihine kadar mahalleleri dolaşıp kadınların dileklerini toplayacak olan dilek ağacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Heykel'deki tarihi belediye binası önünde dilekleri kabul etti. Dilek ağacı projesini hayata geçiren Mor Salkım Derneği’nin kurucularından Suzan Künbi, rengarenk kumaş parçaları ile süslenmiş olan dilek ağacının, kadınların bir arada olmasını ve paylaşımı simgelediğini söyledi. 7'den 70'e herkesin dileklerine aracılık edecek dilek ağacının, 14 Mart'a kadar 10 mahalleyi gezeceğini aktaran Künbi, kadınların toplumda ikinci sınıf vatandaş psikolojisini atamadığı takdirde, hayatlarının gidişatını erkeklerin belirleyeceğine vurgu yaptı. Künbi, dilek ağacı projesinin büyük ilgi gördüğünü, kadınların istek ve önerilerini dilek ağacı aracılığı ile yetkililere ulaştırma fırsatı bulduğunu belirtti.

Suzan Künbi, Türkiye’nin 28 yıl önce imzaladığı, Kadınlara Karşı Her Türlü Şiddet Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılmasını İçeren Uluslar Arası Sözleşmesi'ndeki (CEDAW) şartları yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi. Künbi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde, kadınların şiddetin, baskının ve korkunun gölgesinde yaşamadığı, kimsesizler mezarlığa gömülmediği, sokaklarda tacize ve tecavüze uğramadığı, evlerinde hizmetçi muamelesi görmediği, iş yerlerinde tacize uğramadığı, daha renkli ve özgür bir dünyada yaşamasını temenni ediyoruz.” dedi.

Tarihi belediye binası önünde sergilenen dilek ağacına, kadınların yanı sıra çocuklar ve bazı erkekler de, hayatta gerçekleşmesini çok istedikleri dilekleri birer kağıda yazıp astılar.

Editör: TE Bilisim