MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, oda ve borsa seçimlerinde her meslek grubu için en az bir iş kadınının aday olması için çaba göstereceklerini söyledi.


Oda ve borsalarda seçimlere sayılı günler kalırken, Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) kadınların yönetimdeki payını artırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. KGK Başkanı Esra Özden, Adana Ticaret Odası (ATO), Sanayi Odası (ADASO), Ticaret Borsası (ATB), Ceyhan Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Kozan Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nı temsilen kurul üyesi olan 240 iş ve mesleksahibi kadına mektup gönderdi. Özden mektubunda “Mutlaka seçimlerde aday olun.” çağrısında bulundu

Meslek odalarında kadın yöneticilerin konuşmakla değil, icraatla yer bulabileceğini belirten Başkan Özden, bu nedenle ilk adımın aday olarak atılması gerektiğini söyledi. Seçme ve seçilme hakkı bulunan şirket listelerinin oda ve borsalardan temin edilebileceğini belirten Özden, “Şubat ayında gerçekleştirilecek seçimlerde her zamankinden daha fazla kadın aday yer alması için çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki 4 yıl ‘meslek odalarının meclislerinde, yönetim kurullarından neden yokuz?’ sorusunu sorarak paneller, zirveler yapmak istemiyorsak en büyük çabayı bugün göstermemiz gerekiyor.” dedi.

ÜYE SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Özden sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben kurul üyelerimin yanı sıra kurul üyesi olmayan iş kadınlarına kazanıp kazanamayacaklarına bakmaksızın aday olmalarını ve öncelikle kadın adaylara destek vermeleri çağrısında bulunuyorum. Adana olarak bu dönem çok başarılı bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Adana Sanayi Odası’na bu dönem mutlaka kadın meclis üyesi seçeceğiz. Adana Ticaret Odası’ndaki 3 olan meclis üyesi sayımızı artıracağız. Ceyhan ve Kozan’daki oda ve borsalarımızda bu yönde çaba sarf ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim