MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Mersin’in Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Aile Destek Merkezi Projesi kapsamında açılan kurslara katılan kursiyer kadınların yaptıkları el işi ve hediyelik eşya ürünlerinin ilgi gördüğünü söyledi.

Beş Aile Destek Merkezi'nde kursiyer hanımların yaptıkları el ürünleri Tarsus'ta faaliyet gösteren Tarsu AVM içinde açılan stantta halkın beğenisine sunuldu. El emeği göz nuru ürünlerin kursiyerler tarafından sürekli yapıldığını ve açılan stantlarda satılmakta olduğunu belirten Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, “Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarsus Toplum Merkezi ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen 372 bin 596 TL bütçeli bu projenin hedefe ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da desteklenen Aile Destek Merkezi'nin toplumun çekirdeğini ve temelini oluşturan aileleri maddi ve manevi yönden desteklediğini anlatan Güldibi, şunları ifade etti: “Aileyi oluşturanların üretime katkı sağlamaları, meslek edinmeleri konusunda eğitilmeleri öz güvenlerini kazanmalarında çok önemli rol oynamaktadır. Bunun yanında aile bağlarının güçlenmesine, toplumun ve bu vesileyle ülkemizin gelişmesine çok önemli katkı sağlamaktadır. Aile Destek Merkezi projeleri kapsamında açtığımız kurslara yoğun bir talep bulunuyor. Şu anda 400'e yakın kadın, Aile Destek Merkezlerinde açılan kurslara devam etmektedir. Biz başlattığımız projenin hedefine ulaşmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Açtığımız kurslar ücretsiz. Ayrıca kurs süresince, kursiyerlerimizin giderleri proje bütçesinden karşılanmakta ve bunun yanında çocuk sahibi kursiyerlerimizin çocukları için ücretsiz kreş ve etüt hizmeti de verilmektedir.”

Hafta sonları dışında her gün devam eden mesleki eğitim ve beceri kazandırma kursları kapsamında, pasta ve yemek yapımı ve sunumu, aşçı yamağı, saç bakımı ve yapımı, hediyelik eşya yapımı kursuna yoğun bir ilgi bulunduğunu belirten Güldibi, ürünlerin satış noktalarını önümüzdeki günlerde artıracaklarını sözlerine ekledi.
Güldibi, stand açılmasında yardımcı olan Tarsu AVM Müdürü Serkan Topaloğlu'na teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim