İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde SODES destekli yürütülen “Varlık İçinde Yok Edilen Gençlik” projesi kapsamında Kadirli Gençlik Merkezi açıldı.

Kadirli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Tüm Sağlıkçı Kadirlililer Derneği ve Kadirli Eğitim Gönüllüleri Derneği ile ortaklaşa yürütülen projenin koordinatörü Osman Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cavit Onat, amaçlarının gençlere götürülen hizmetlerin kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Yaşam standartlarının yükseltilmesi, toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olunması için çalıştıklarını dile getiren Onat, gençleri çevrenin riskli ortamından uzaklaştırılarak kendilerine, topluma ve devlete yararlı alışkanlıklar kazandırmak istediklerini söyledi.

Gençlik merkezinin Kadirli’ye hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Necip Çakmak ise “Merkezde bilgisayar ve internet sınıfı, 60 kişilik sinema ve konferans salonu, 25’er kişilik dört adet derslik, bir kütüphane, bir spor odası ve satranç odası bulunuyor.” dedi.

Gençlik Merkezinde, iki ayrı kurs Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenerek 50 gence bilgisayar işletmenliği ve yine 50 gence bilgisayarlı muhasebe eğitimi verilecek. İnternet sınıfının tüm halka açık ve ücretsiz olacak. Merkezde gençler gönüllü doktorlar tarafından ücretsiz sağlık taraması ve diş muayenesi yapılacak.

Editör: TE Bilisim