YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Kahramanmaraş’ta 'Ekmeğini israf etme, geleceğini tüketme' kampanyası başlatıldı.
Türkiye’de ekmek israfını önlemeye yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kampanyaya bir destekte Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden geldi. Kampanya çerçevesinde ilkokul ve toplu tüketim alanlarında bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini açıklayan İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, kampanya dahilinde toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Ekmeğin, yüzyıllar boyunca insanoğlunun temel besin kaynağı arasında bulunduğunu anımsatan Emiralioğlu, “Ekmek israfını önlemek için eğitim ve yayım çalışmalarına başladık. Toplumun tüm kesimlerinin kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.
Türkiye’de günde 101 milyon adet ekmek üretildiğine dikkat çeken Emiralioğlu, üretilen bu ekmeğin 95 milyonu tüketilebiliyor. 6 milyon ekmek ise çöpe gidiyor. Önemli bir ekonomik kayba neden olan bu israfın önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Ekmek israfı için bir dizi önlem alınması gerektiğini belirten Emiralioğlu, şunları kaydetti; “Ülkemizde bir yılda israf edilen ekmek ile 500 kilometre yol ve 500 okul yapılabilir. İnsanlar evlerine ihtiyaçtan fazla ekmek almamalılar. Sofralarımızda ekmekler dilimlenerek tüketilebilir. Ayrıca bayatlayan ekmekleri çöpe atmak yerine pasta yapımında kullanabiliriz”.

Editör: TE Bilisim