TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ikamet eden Sağır ailesinin evinin bir bölümü, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle çöktü. Fırında çalışarak geçinen 3 çocuk babası Abdullah Sağır, yetkililerden yardım istedi.

        Merkez ve ilçelerde son günlerde etkili olan yağış sonrası evlerinin bir kısmının çöktüğünü söyleyen Abdullah Sağır yaşadıkları harabe evde kış mevsiminin kendileri için acı ve korku içinde geçtiğini dile getirdi. Baba Sağır, evlerinin toprak olmasından dolayı damlamasını sorun etmediklerini ancak her an yıkılma korkusu ile yaşadıklarını kaydeden Sağır, bu nedenle çocukları ile güvenle uyuyamadıklarını belirtti.

        Son yağışlarla büyük bir faciayı kıl payı atlattıklarını belirten Sağır, şöyle devam etti: “Ben geçimimi yazın sıcağında iş olursa soğuk demir bağlayarak, kışın ise fırıncının yanında yevmiye ile çalışarak evimin rızkını kazanmaya çalışıyorum. Üç çocuğumdan büyüğü 9 yaşında ilkokul 2’ye gidiyor. Diğer iki çocuğum da biri 4 yaşında, küçük olan oğlum da 1,5 yaşında. Tüm çalışmam ve gayretlerim her baba gibi çocuklarım içindir."


        Son yağıştan önce evini boşaltıp çocuklarıyla birlikte kiralık bir eve taşındıklarını aktaran Sağır, "Taşındığımız günden iki gün sonra yağışların etkisi ile evimin çamurdan olan duvarlarında şişme, ayrılma, evde çökme meydana geldi. Evim bu şekilde, çocuklarımın can güvenliği tehlikedeyken eve geçip oturamam. Çünkü her an yıkılma ile karşı karşıya. Hiçbir zaman fakiri, yoksulu unutmayan devletimizden, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’tan, Kahta Kaymakamımız Sayın Metin Esen’den, Kahta Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Turanlı’dan ve yardımsever işadamlarımızdan bizlerden yardımlarını esirgememelerini istiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim