Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Kale Projesi'nde sona yaklaşıldığını belirtti. Alandaki son binanın da yıkıldığını belirten Büyükaslan, projenin Adıyaman'ın imarı için tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

Necip Büyükaslan, Adıyaman’da Kale Projesi kapsamında en son konutun yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiği sırada bölgeye gelen Başkan Büyükaslan, "Adıyaman’ın il olduğu 1954 tarihinden günümüze kadar ilimize atanan valilerin ve seçilmiş belediye başkanların tümünün gönlünde Kale Projesi yatmaktaydı. Şehrimiz için büyük önem arz eden bu projenin gerçekleştirilmesi için, niyet etmiş olmalarına rağmen hiçbirisine nasip olmazken, Allah’a çok şükür bize nasip oldu.

Kalenin toplam alanının 30 bin 350 metrekare olduğunu bunun da şehir merkezinde 30 bin 350 metrekare yeşil alan oluşacağı anlamına geldiğini aktaran Büyükaslan, "Kentin tam ortasındaki bu yüksek mekân, şehrin adeta akciğeri konumuna gelecek. Her ne olursa olsun Adıyamanımız için bu para, bu zahmet değer. Burada 86 adet tek katlı, 40 adet 2 katlı ve burayla birlikte 3 adet 3 katlı binanın yani toplam 129 konutun istimlâkını yaparak, yıkımını gerçekleştirmiş olduk. Buradaki hemşehrilerimizin mağdur olmamaları için TOKİ’den 194 konut aldık. 194’ün 132’sini kendilerine verdik. Böylece evlerine karşılık TOKİ’den almış olduğumuz konutları mübadele ettik. Aşağı-yukarı 7 milyon TL’ye yakın nakit ödedik. Her ne olursa olsun Adıyamanımız için bu para, bu zahmet değer." dedi.

Bir yandan istimlâk ve yıkımlar gerçekleşirken, diğer yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle projenin hiç durmaksızın devam ettiğini ve şu an yüzde 90 düzeyinde tamamlandığını dile getiren Büyükaslan, "Proje kapsamında yıkmış olduğumuz 129 konutla ilgili çok şükür bugüne kadar hiç kimsenin kalbini kırmadık. Hoşgörüyle, karşılıklı uzlaşıyla bu aşamaya getirdik. Bütün vatandaşlarımıza ve özellikle buradaki hak sahiplerine göstermiş oldukları anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükaslan, yıkım alanındaki incelemelerinin ardından esnafları da ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim