Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Adana’da düzenlenen ‘Onkoloji Hastalarında Nütrisyon’ konulu panelde kanser hastalarına özel beslenmenin önemi anlatıldı. Adana Sheraton Otel’de gerçekleşen ve moderatörlüğünü Adana Başkent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Özyılkan’ın yaptığı toplantıda kanser hastaları için detaylı güncel beslenme desteği anlatıldı.

Konuşmacılar arasında yer alan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Timuçin Çil, kanser hastalarında ‘optimal enteral nütrisyon’ desteğinin nasıl olması gerektiğini anlatırken, onkoloji hastalarının yüzde 20’den fazlasının beslenme ile ilgili komplikasyonlardan kaybedildiğini belirtti. Doç. Dr. Çil, erken dönemde başlanan beslenme desteğinin kemoterapi ve radyoterapi süreçlerini tamamlama oranları üzerine olumlu etki yaptığını vurguladı.

Adana Başkent Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erkan Topkan ise kanser hastalarında dışarıdan takviye edilmesi gereken ve önemli bir aminoasit olan glutamin ile ilgili bilgilere yer verdi. Adana'da çeşitli hastanelerde görev yapan tıbbi onkoloji, radyasyon onkoloji, beslenme ve diyet uzmanlarının katıldığı toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim