ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Pınarbaşı'nda Ilgarini Mağarası gibi keşfedilmeyi bekleyen birçok mağara bulunduğunu, bunlardan birinin de yöre halkı tarafından uzun yıllardır bilinen, yeni tanınmaya başlayan Buzluk Mağarası olduğunu söyledi.

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Pınarbaşı'ndaki Buzluk Mağarası'nı inceledi. Karafasıl köyü yakınlarındaki mağarayı gezen Kaplan, turizme yeni açılan mağaranın yapısı hakkında bilgi aldı. 9 kişilik bir grupla mağaraya çıkan Kaplan; dere, nehir ve yeraltı sularının binlerce yıl içinde oyarak kanyon, mağara ve yeraltı nehirleri meydana getirdiğini kaydetti. İlçedeki Valla Kanyonu ve Ilgarini Mağarası'nın doğa olayları sonucu oluştuğunu vurgulayan Kaplan, şöyle konuştu:

"Pınarbaşı'nda Ilgarini Mağarası gibi keşfedilmeyi bekleyen birçok mağara bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de yöre halkı tarafından uzun yıllardır bilinen, ancak turizm amaçlı yeni tanınmaya başlayan Buzluk Mağarası. Pınarbaşı turizmi açısından çok büyük öneme sahip olan bu mağaranın da gerekli işlemler ve işaretlemeleri yapıldıktan sonra mağara severlerin hizmetine açılacak. Şu an bu mağaraya rehbersiz gitmek mümkün değil."

Editör: TE Bilisim