BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Fotoğrafçı gazeteci Öztürk Akkök'ün, fotoğraflarla şehir kültürünü anlattığı 'Kar Şehri Erzurum' isimli kitabının tanıtımı ve Mavi Beyaz Çizgi Derneği'nin 'Ahde Vefa Ödül' töreni Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Gazeteci Öztürk Akkök, son 10 yıllık mesleki birikimini, "Kar Şehri Erzurum' isimli kitabında yansıttığını söyledi. İl genelindeki 315 farklı mekandan çekilmiş renkli fotoğrafların yer aldığı kitapta şehrin kültürel hayatına katkı sağlamayı amaçladığını belirten Akkök, "Bu eserimizde Erzurum'un geleneklerini, öz kültürünü yazdık. Eşimle birlikte 50 bin kilometre yol katettik. Amacımız, şehrin sanatını, kültürünü, doğal güzelliklerini bütün dünyaya tanıtmak ve insanlara anlatmaktı." dedi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, şehre gelen yerli ve yabancı misafirlere verilebilecek bir nitelikle hazırladığı, "Kar Şehri Erzurum" isimli kitabından dolayı Akkök'e teşekkür etti. Vali Öztürk, Erzurum'un sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerin fotograflarla anlatıldığı eserin şehirde büyük bir boşluğu doldurduğuna vurgu yaptı. Vali Öztürk, "Sayın Akkök'e şehir kültürüne kazandırdığı bu muazzam eser için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törende daha sonra şehir kültürüne ve hayatına katkılarından dolayı Vali Sebahattin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, tarihçi yazar Muzaffer Taşyürek, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, emekli TRT THM sanatçılarından Mehmet Çalmaşur, yazar Muammer Çelik, Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek, Avukat Necati Bölükbaşı, Prof. Dr. Durkaya Ören ve Dadaşın Gönül Sesi grubuna törenle şilt verildi. Programa şehir protokolünün eksiksiz katılması dikkat çekti.

Program Türk halk müziği konseri ve Erzurum Erkek Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim