Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız çok gelişiyor. Sadece botlarımız değil 14 helikopterimiz de var. Üç tane uçak aldık. Uçaklarımızla özellikle Karadeniz’in kirliliğini önlemek için mücadele edeceğiz." dedi.

Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamanda ziyaret etti. Tümamiral Uşaklıoğlu, "Giderek büyüyoruz, genişliyoruz. Büyük arama kurtarma gemilerimizi almaya başladık. Özellikle 8 saat havada kaldıkları için bir defada denizi üzerini tarayarak denizi kirletenleri ortaya çıkarmış olacağız. İlk hedefimiz 19 Mayıs tarihinde halkımıza huzur, dostluk getireceği için ‘Dost’ adını verdiğimiz arama kurtarma gemimizi Samsun’a bağlayacağız. Sonrasında bu arama kurtarma gemilerimiz Karadeniz’de görev yapacak.” şeklinde konuştu.

Trabzon’un çok ciddi geliştiğini gördüğünü ifade eden Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu, şunları söyledi: "Sahil Güvenlik Komutanlığı’mızın Bölge Komutanlığı Samsun’da ama burada da bir grubumuz var. Trabzon, bot konuşlandığımız illerden bir tanesidir. Komşu ülke Gürcistan’a yakınlığımız ve onlara özellikle sahil güvenlik konusunda eğitim desteği vermemiz bakımından gerek Trabzon gerekse Trabzon’un doğusunda olan botlarımızın önemini artırıyor. Bu bölgeye bizde tabii çok önem veriyoruz."

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte iyi bir ekip ruhu yakaladıklarını belirten Vali Kızılcık ise ”Trabzon’umuzda huzurlu bir şekilde görevimizi icra ediyoruz. Tabii burada devletimizin ve sizlerin Ankara’dan sağlamış olduğu çok ciddi destek ve güvenle bu görevimizi icra ediyoruz. Trabzon’umuzun ekonomik anlamda da çok daha iyi noktalara yükseleceğine inanıyorum. Böylece varoluş nedenimiz olan vatandaşımızı memnun etme ve Türkiye Cumhuriyetini yaşatmaya ilelebet olarak devam edeceğiz.

Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu’na gümüş telkariden yapılmış kahve fincanı hediye ederken, Tümamiral Uşaklıoğlu ise Kızılcık’a plaket takdim etti. Görüşmeye Trabzon Sahil Güvenlik Gurup Komutanı Yarbay Orhan Nişancı da katıldı.

Editör: TE Bilisim