Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında, Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Talha Gönüllü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Taş ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda Adıyaman’ın karayollarındaki problemleri değerlendirilirken Trafik Şube Müdürü Nadir Telli, eylem planıyla ilgili slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde Adıyaman'da bir kurul oluşturulduğunu belirten Vali Demirtaş ise, “Bu kurulun görevi, eylem planında belirtildiği gibi illerdeki faaliyetleri takip ederek, hazırlanan raporu Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu'na sunulmak üzere altı aylık dönemler halinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne göndermektir. Bu çerçevede Küresel Yol Güvenliğinin İyileştirilmesi Eylem Planı çerçevesinde bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 2020 yılı sonuna kadar trafik kazalarındaki ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflenmektedir.” dedi.

Editör: TE Bilisim