TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Karın ağrısı şikayeti ile Gaziantep’te Ağustos ayından bu yana çeşitli sağlık kuruluşlarına başvuran Pembe Solmaz (60) isimli hastadan, Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde 3,5 kilogramlık yumurtalık tümörü çıkarıldı.

Solmaz, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Kadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Halil Özdurak’a başvurdu. Hastanın yapılan muayenesi ve tetkikleri sonucunda, tüm karnı dolduran 30 santim çapında sol yumurtalık kaynaklı düşünülen bir kitlenin varlığı belirlendi. Kitlenin büyüklüğü göz önüne alınarak, hastayla yapılan görüşmeler sonucunda, Özdurak tarafından hastanın acilen ameliyatına karar verildi. Hastanenin fiziki şartları ve teknik donanımı hastanın kısa sürede ameliyata alınmasına olanak tanıyarak, mümkün olan en kısa sürede ameliyat gerçekleştirildi. 1 saat 15 dakika süren ameliyat sonrasında odasına alınan hasta, ertesi gün sağlıklı bir şeklide taburcu edildi. Özdurak, Pembe Solmaz’ın hastaneye başvurusu sonucu yapılan tetkiklerin ardından hastanın yaşı dikkate alınarak yumurtalık tümörü teşhisiyle acil ameliyatına karar verildiğini söyledi.

Başarılı geçen operasyon sonucu 3,5 kilogramlık kitlenin tamamen çıkarıldığını belirten Özdurak, "Hastanenin Patoloji Laboratuvarı’na travnsfer edilen kitlenin dakikalar içerisinde iyi huylu olduğu bilgisi gelmesiyle beraber, diğer yumurtalığı ve rahmi de almaya gerek kalmadan operasyon sonlandırıldı." dedi. Özdurak, ameliyatın ikinci günü hastanın ihtiyaçlarını kendi karşılayacak kadar rahatlayarak, sağlıklı ve mutlu bir şekilde taburcu edildiğini bildirdi.
Yumurtalık tümörlerinin yüzde 90’ının iyi huylu olmakla beraber menopoz sonrası hastalarda bu tümörlerin kötü huylu olma olasılığının arttığını anımsatan Opr. Dr. Özdurak sözlerini şöyle tamamladı: "Bu tümörler için herhangi bir kanser tarama programı bulunmamaktadır. Ancak özellikle menopoz sonrası hastalarda yıllık jinekolojik muayene ve gerek duyulduğunda ultrasonografi erken tanı için faydalı olabilmektedir. Bu nedenle menopoz sonrası bayanların yıllık jinekolojik muayeneyi ihmal etmemeleri gerekmektedir."

Hasta Pembe Solmaz ise aylardır yemek yiyemediğini, karın ağrısı çektiği ve rahat hareket edemediğini ifade ederek, "Allah doktorumuz İbrahim Bey’den ve hastanede bizimle ilgilenen herkesten razı olsun. Aylardır bir dilim ekmek yesem karın ağrısından duramıyordum. Bütün sıkıntılarımdan kurtulduğum için çok mutluyum." sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim