Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Mersin’in Tarsus ilçesinde özel bir hastanede tedavi gören Emine Gören(44) isimli kadının rahmindeki 2 kilo ağırlığındaki ur, kapalı ameliyat yöntemiyle alındı.

Niğde’de yaşayan 12 yıllık evli Emine Gören, çocuğu olmadığı için 8 yıl önce muayene olduğunda rahminde ur olduğunu öğrendi. Ankara’da ameliyat olan Emine Gören, ameliyatın ardından çocuk sahibi olmak için tedavi gördü ancak hayaline kavuşamadı. Bu arada 2 yıl önce Gören’in karnı büyümeye başladı. Muayene olduğunda rahimde kalan küçük urların büyümeye başladığı belirlendi.
Karnı 7 aylık hamile bir kadınınki gibi büyüyen Emine Gören, tavsiye üzerine Tarsus’ta özel bir hastaneye geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yavuz Uçar, Gören’in karnında 2 kilo ağırlığında miyom olduğunu belirledi. Emine Gören, Op. Dr. Yavuz Uçar ve ekibi tarafından kapalı yöntemle ameliyat edildi. Ameliyat sonrası ertesi gün taburcu edilen Emine Gören, "Kendimi hafiflemiş hissediyorum. Karnım daha önce çok sertti. Şu anda iyiyim, rahatça yürüyebiliyorum. Hızlıca ayağa kalktım." dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yavuz Uçar, "Hasta bize başvurduğunda ameliyat olmak istiyordu. Operasyon günü kararlaştırıldı ve kapalı yöntemle ameliyatı gerçekleştirdik. Urları ve rahmi aldık. Yaklaşık 2 kilogram ağırlığındaydı. Operasyon yaklaşık 4,5 saat sürdü. Geçirilmiş operasyona bağlı ciddi karın zarı ve bağırsak yapışıklıkları vardı. Rahim adeta frozen pelvis (donmuş) dediğimiz tarzdaydı. Bu biraz vaktimizi aldı. Hastamızı ertesi gün de şifa ile taburcu ettik.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim