İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, hizmet binasında görme engelliler için yeni bir düzenleme yaptı. Her gün yüzlerce kişinin kullandığı bina içinde görme engelli vatandaşların istediği birimlere kolaylıkla ulaşabilmesi için başlatılan çalışmada, girişten itibaren asansör ve kapı önlerine yönlendirici, sarı renkli kauçuk yükseltiler koyuldu.

Yolun devam ettiğini belirten çizgilerle desteklenen uygulamayla asansörlere ulaşan görme engellilerin istediği kata çıkması içinse ilginç bir sistem kullanılmaya başladı. Türkiye’de henüz çok yeni olan hissedilebilir yüzeyle engelliler, gitmek istedikleri katı bularak ulaşabilecek. Uygulamada, dünyada "dikkat" anlamı taşıyan ve karayollarında da kullanılan sarı renk seçildi. Az gören kişilerin dikkatinin de çekileceği uygulamayla bina daha kullanışlı hale geldi.

Öncelikli olarak Bahriye Üçok Bulvarı’ndaki hizmet binasında başlatılan uygulama, önümüzdeki günlerde Ziya Gökalp Kültür Merkezi ve yapımı tamamlanma aşamasına gelen Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde de kullanılacak. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 13 birimde de proje çalışmasına başlandı.

Editör: TE Bilisim