TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kaldırım işgallerine karşı mücadele eden Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, bir uyarı da, çarşıdaki hipermarketlere yaptı. Karşıyaka Çarşısı ve yan sokaklarındaki süpermarketlerin temsilcileriyle toplantı düzenleyen Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürü Murtaza Canik, vatandaşları rahatsız edecek işgallere kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

     Canik, “Marketlerimizin meyve-sebze reyonlarının bir kısmı sokağın içinde. Ancak öncelik her zaman yayalarda olacaktır ve geçişleri engelleme kesinlikle olmamalıdır. Çarşıda tüm esnafa uyguladığımız gibi sizlerin iş yerlerine de sarı çizgi ile hat çekebiliriz. Ancak bu hattın dışına asla izin verilmeyecektir “ dedi.

        Market temsilcilerini dinleyen Murtaza Canik, “Herkesin kurallara uymasını, vatandaşa saygı göstermesini bekliyoruz. Hiç kimseye ceza ile yaptırım uygulamak istemiyoruz. Tüm esnafımız kurallara uyarsa Karşıyaka Çarşısı daha çok hareketlenir, güzelleşir. Kuralsızlıktan, önce sizler zarar görürsünüz. Zabıta ekiplerimiz tespit ettiği yanlışlıkları önce uyararak gidermeye çalışıyor. Tüm uyarılara rağmen kural dinlemeyenlere de biz her zaman müdahale edeceğiz.” diye konuştu.

        Karşıyaka Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında zabıtanın operasyonları sırasında yaşadığı sıkıntıları anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise “Esnafımızı seviyoruz. Onların daha çok kazanmasını istiyoruz. Karşıyaka Çarşısı ve çevresinde yaklaşık 10 bin esnafımız var. Büyük çoğunluğu kurallara uyuyor, çevresine saygı gösteriyor. Ancak 3-5 esnaf ısrarla sorun çıkarıyor. Zabıta ekiplerimiz çalışmaları sırasında saldırıya uğradı. Ancak yılmayacağız, kurallara uymayanlara izin vermeyeceğiz. Kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Esnafımıza asla müdahale etmek istemiyoruz. Herkesin kendi sınırları içinde kalıp çevresine saygı göstermesini istiyoruz.“ dedi.

Editör: TE Bilisim