İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, belediye tarafından yapılacak Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi'nin inşaatı başlıyor. Çok amaçlı hizmet verecek tesisin temeli, mart ayının son haftasında atılacak. Yaklaşık 10 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan tesisin, bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İki ayrı bloktan oluşan ve 15 çeşit sosyal projeye evsahipliği yapacak tesiste başlıca tema “Sağlıklı Yaşlanma” olacak.

Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki Sosyal Yaşam Kompleksi’nin A bloğunda yaşlılara, sağlık ve bakım hizmetinden hobi geliştirme alanlarına kadar pek çok imkan sunacak olan Geriatri Merkezi, Kariyer Ofisi, Aile Planlama Merkezi, Çalgı Aletleri Eğitim Merkezi, Olgunlar Kulübü, Çocuk Sanat Merkezi, Sağlık Destek Merkezi ile Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi yer alacak. B blok ise beş süit odası bulunan 35 yatak kapasiteli sağlık merkezi, diş bakım ünitesi, diyetisyen, grup terapi ve toplantı odası, sosyolog, psikolog, doktor ve idari kısımdan oluşacak.

Kompleksin Karşıyaka’nın en önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacağını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “İçinde yer alacak olan Geriatri Merkezi’nde, ileri yaş grubundaki hemşehrilerimize günlük bakım hizmetleri sunacağız. Engelli Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde de benzeri bir uygulama olacak. Engelli eşi, çocuğu, anne veya babasını birkaç saatliğine bırakacak yer bulamayan hemşehrilerimiz, bu merkezden yararlanabilecek.” dedi.

7 milyon 380 bin liraya ihale edilen tesis, 300 günde tamamlanacak. İçinde iş, müzik, seramik ve resim atölyeleri, bilgisayar eğitim odaları, görme engelliler salonu, rehabilitasyon havuzu, yemekhane, sağlık merkezi, yatakhane gibi birçok sosyal hizmet birimi bulunacak.

Editör: TE Bilisim