LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, belediye tarafından vapur iskelesi meydanında açılan turizm danışma ofisine, 2012 yılında 4 bin 976 turist müracaat etti. Karşıyaka’nın tarihî ve turistik yerlerinin gösterildiği, beş dilde bastırılan broşürle Türkçe ve İngilizce Karşıyaka Guide kitapçığının ücretsiz verildiği ofisten, 66 ülkeden gelen turistler faydalandı.

Kruvaziyer turizminin son yıllardaki gözdesi İzmir’in ağırladığı yabancı turistlerin şehir turunun uğrak noktalarının başında Karşıyaka geliyor. Turların dışında kendisi gezmek isteyenlerin ilk başvuru noktası da Karşıyaka Belediyesi Turizm Danışma Ofisi oldu. Burada belediye personeli tarafından karşılanan turistler, ilçe hakkında bilgilendiriliyor.

Geçen yıl Karşıyaka Turizm Danışma Ofisi’nden faydalanan 4 bin 976 turist arasında Alman, Fransız, İtalyan, Amerikan, Polonyalı ve İranlılar başı çekiyor. Ayrıca Venezuela, Şili, Suudi Arabistan, Moğolistan, İsrail ve İskoçya gibi ülkelerden gelenler de bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi, 2012'de İzmir Limanı’nda da 10 bin adet broşür dağıttı.

Editör: TE Bilisim