LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kastamonu İş Adamları Derneği (KİAD), yurt dışı gezilerini sürdürüyor. Dernek, iş adamları ve Vali Erdoğan Bektaş’ın da katılım ile Nijerya ve Mısır'ı ziyaret etti.

İlk olarak Mısır’ın Başkenti Kahire’de Türk girişimcilerinin faaliyete geçirdiği Türk Koleji’nde akşam yemeği yiyen heyet, Nil Nehri’nde yapılan tekne gezisine katıldı. Daha sonra Nijerya’nın Başkenti Abuja’da Türk iş adamlarının ev sahipliğinde Türk okulunda okuyan Nijeryalı öğrenciler, Türk-Nijerya bayrakları ile KİAD heyetini karşıladı. Nijerya’nın ulusal kıyafetleri ile öğrencilerin dans gösterilerinde bulunması duygulu ve beraberinde eğlenceli anlara sebep oldu.

Burada Vali Bektaş’ın hatıra defterini imzalamasının ardından, KİAD heyeti, Türk iş adamlarının organize ettiği Nijeryalı iş adamları ile ikili iş görüşmelerinde bulunarak, iş dünyasıyla alakalı önemli bilgiler aldı. Heyet, görüşmeler sonrası Nijerya’nın gelecekteki en önemli sağlık hizmeti olarak gösterilen Türk Hastanesi’nin inşaatında da incelemelerde bulundu. Abuja’nın Kalkınma Ajansı ile görüşerek oradan yatırımlar hakkında geniş bilgiler alınmasının ardından, Kaduna ve Kano şehirlerine ziyaret gerçekleştirildi. Kano şehrindeki Nijeryalı iş adamları ile görüşen KİAD’lı iş adamları, ardından Kastamonu’ya döndü.

Editör: TE Bilisim