MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi ile Rusya Güney Federal Üniversitesi Biyoloji Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen ortak proje kapsamında Su Ürünleri Fakültesi heyeti, örnekleme çalışmalarının ilk ayağı için Rostov’da bulunan Güney Federal Üniversitesi’ni ziyaret etti. Heyette Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez, İnebolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe ve Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Bilen de yer aldı.

Yüzyıllık geçmişi ile Rusya’nın beşinci büyük üniversitesi olan ve virüsün mucidi Dimitri İvanovsky ile ünlü psikolog Ivan Pavlov gibi önemli bilim adamları yetiştiren Güney Federal Üniversitesi’nde ilgiyle karşılanan KÜ öğretim üyeleri, çalışma ortakları olan Dr. Ivan Sazykın ve Dr. Marina Sazykın eşliğinde Azak Denizi ve Don Nehri’nden ilk örneklemeleri yaptı.

Öte yandan öğretim üyeleri civarda bulunan Mersin balığı yetiştirme çiftliklerine de ziyarette bulunarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Proje kapsamında Biyoloji Araştırma Enstitüsü ve Balıkçılık Enstitüsü Laboratuvarları'nı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan öğretim üyeleri, 25–29 Mart tarihleri arasında Güney Federal Üniversitesi’nin Azov şehrinde ev sahipliği yaptığı 'Development of Research Work in The Field on Nanotechnologies and Their Metrological Assurance in Southern Federal District' konferansına da katıldı.

        Güney Federal Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nin Karadeniz ve bağlı sularında düzenleyeceği proje çalışmalarından dolayı Russian Televizyonu, KÜ öğretim üyeleri ile röportaj yaptı. Röportajda proje kapsamı ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

        Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri, Biyoloji Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Tatyana Pavlovna Shkurat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evgeny Aidarkin ile görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmede KÜ ile Rusya Güney Federal Üniversitesi arasında işbirliğinin sadece su ürünleri araştırmaları alanında değil diğer uyumlu bütün alanlarda geliştirilmesi, karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi konular da ele alındı.

        Çalışmalar sonucunda oluşturulan protokolün bütün üniversiteyi kapsaması ve belirlenecek program dahilinde her iki üniversite arasında protokol imzalanması hususlarında anlaşmaya varıldı.

Editör: TE Bilisim