Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, mevcut hizmet binası da dâhil birçok sağlık kurumunda engelliler konusunda çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

        Metin Öztürk, yaptığı açıklamada, ildeki sağlık kurumlarında engellilere yönelik olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. "Bizim şuan içerisinde bulunduğumuz binamız engelliler için uygun halde ve engelli vatandaşlarımızın rahat hizmet alabileceği kapasiteye sahip." diyen Öztürk, "Hastanelerimizde de bu alt yapıyı kurma gayreti içerisindeyiz. Aile ve toplum sağlığı merkezlerimizi dolaşıyoruz. Buraları da engelli vatandaşlarımızın kaliteli ve rahat hizmet alabileceği alanlar haline getirmeye çalışıyoruz. Oluşturduğumuz yerler de var, şuan inceleme ve keşif aşamasında olan ilçelerimiz de bulunuyor." dedi.

        Öztürk, çok kısa bir süre zarfında tüm sağlık birimlerinin engelli vatandaşların rahat hizmet alabilecekleri alanlar haline geleceğini belirtti.

        HER İLÇEYE BİR EKİP

        Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 'evde sağlık hizmetleri'nin Kastamonu’da da eksiksiz olarak devam ettiğini bildiren Öztürk, il genelinde 700 kişiye evde sağlık hizmeti verildiğini ifade etti.

        Öztürk, “Evde sağlık hizmeti verdiğimiz hastalar hastaneye gelecek olduğu zaman bu kişileri evinden alıyoruz, hastanedeki tüm işlemleri sırasında yanlarında oluyor ve evlerine bırakıyoruz. Sadece eve gidip muayene etme değil yani evde sağlık hizmeti. Bu konuda bize gelen tüm talepleri müspet yönde değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

        Proje başladığında yeterli personel olmadığını da dile getiren İl Müdürü Öztürk, evde sağlık hizmeti verdikleri birim sayısının 6 olduğuna dikkat çekti. Şu anda 19 ilçede de evde sağlık hizmeti birimleri olduğunu vurgulayan Öztürk, “Daha önceden merkezden takip edilen, desteklenen hizmetler artık ilçe merkezlerinden sağlanıyor. Bu da hem yükü hafifletiyor hem de kaliteyi artırıyor." ifadelerini kullandı.

        Ayrıca sosyal sorumluk projeleri ve sağlık hizmetlerindeki kaliteyi artırmak amacıyla Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü olarak yeni bir birim oluşturduklarını belirten Öztürk, “Yaklaşık 3 ay önce oluşturulan proje merkezi ile Sağlık Müdürlüğü çatısında birçok proje hazırlanıyor. Bunların en önemlisi mobil 112 istasyonları ve mobil muayenehaneler. İl merkezinde ya da ilçelerde köylere tarama yapmaya ya da evde sağlık hizmeti için gidildiğinde, doktorlarımız ve ekibimiz çok hijyenik ortamlarda işlerini yapamıyorlar.” diye konuştu.

        Öztürk, hem yer sorununu ortadan kaldırmak hem de daha titiz hizmet vermeyi sağlamak adına bu projeyi uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim