ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Havaalanı, tünel ve liman gibi birçok eksiğini ardı ardına tamamlayan Kastamonu, halen kırsaldaki bazı sorunlarını çözebilmiş değil. Merkeze uzak ve ilçelere bağlı köylerin yanı sıra merkeze bağlı köylerde de birçok sıkıntı yaşanıyor. Ilgaz Tüneli, havaalanı, liman ve karayolları çalışmaları ile Türkiye ve bu bağlamda dünyaya açılmayı hedefleyen Kastamonu, halen kendi içerisindeki ulaşım sorunlarını tam manasıyla çözebilmiş değil.

Gelişen ve büyüyen Kastamonu’nun yeni yüzlerinden olan Pırlaklar mevkiinde bulunan merkeze bağlı Budamış Köyü’nde vatandaşlar halen yol ve ulaşım sorunu yaşıyor. Budamış köyüne bağlı Yenimahalle’de bulunan 150-200 metrelik yol, köy halkına büyük sıkıntı oluşturuyor ve özellikle kış aylarında büyük zorluk yaşatıyor. Daha önce de dile getirilen sorunun henüz çözüme kavuşturulmamış olması vatandaşı iyice zora sokuyor. Mahalle halkı, yolun ilkel bir durumda olduğuna dikkat çekerek taş, toprak ve çamurla karışık bir halde bulunduğunu belirtti.

Mahalle sakini Erdoğan Çığlı, “Okul servisleri dahi yolun bozuk olması nedeniyle mahallemize çıkamıyor. Yayan yürürken bile olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Yaz aylarında, yoldan geçen taşıtlar nedeni ile toz bulutuna maruz kalıyoruz. Kış aylarındaki yağışlar sonrası oluşan çamurdan hem yayalar hem de taşıtlar geçmekte oldukça zorlanıyor” dedi.

Mahalleli, yolun bu durumunun okul servislerinden ve toplu taşımadan faydalananlar için daha büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade ediyor. Toplu taşıma araçlarının ve okul servislerin yolun bozuk olması sebebi ile mahallenin üst kısımlarına çıkmadığını dile getiren vatandaşlar, konu ile ilgilenen kurum ve kuruluşlara gittiklerinde de kendileri ile ilgilenilmediğine dikkat çekti. Mahalle sakini Erdoğan Çığlı; “Burada maksadımız kimseyi suçlamak veya şikâyet etmek değil, bizler hizmet istiyoruz. Bizler uzun süredir devam eden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu hizmette de çok değil yolun sadece 150-200 metre kadar olan kısmının taşla veya benzer malzeme ile kaplanmasını yetkililerimizden hasretle rica ediyoruz” diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

Yolu hangi kurumun yapacağı konusunda belirsizlik yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bir açıklama beklediklerini ve yollarının en kısa zamanda yapılmasını istediklerini söyledi. Ayrıca köy yolları konusunda yetkililerin daha özverili olmasını talep ettiklerini dile getiren vatandaşlar, kendilerini uzun süredir mağdur eden yolun yapılmasını sağlamak için girişimlerine devam edeceklerini belirttiler.

Editör: TE Bilisim