TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Trabzon Of Kaymakamı Eren Arslan, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin kitap okuma ile doğru orantılı olduğunu söyledi.

        Of Kaymakamı Eren Arslan, Zaferfen Dersanesi Of Şubesi'ni ziyaret etti. Dershanenin başarılarından dolayı yöneticileri tebrik eden Kaymakam Arslan, "Başarı bir yılda gelmez ama okullarla birlikte yapılan uzun soluklu çalışma neticesinde ortaya çıkar. Başarının temelinde de kitap okumanın önemli bir yeri var. Bazı yabancı ülkelerdeki kitap okuma rakamları ile bizdekiler çok farklı. Farka baktığımızda gelişmişlik düzeyi ile kitap okumanın doğru orantılı olduğunu görüyoruz." dedi.

        Kaymakam Arslan, eğitimi olumsuz etkileyen sebeplerden birin de sigara olduğuna dikkat çekti. Arslan, "Ülkemizde bir yılda sigaraya 30 milyon lira ödeniyor. Buna sağlık sorunları, sağlıkta yapılan harcamalar ve iş gücü kaybı da eklendiği zaman çok büyük kayıplar ortaya çıkıyor. Sigara içen birinin içmeyene oranla akciğer kanserine yakalanma ihtimali yüzde 80 daha fazla. Eğitimle sigara alışkanlığının önüne geçmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Zaferfen Dershanesi Şube Müdürü Talha Karabacak, Kaymakam Arslan'a dershane hakkında bilgi verdi. Karabacak, önceki yıl üniversiteye ve liselere yerleşen öğrencilerin sayıları ve kazandıkları bölümler ile ilgili bilgi verirken 2011–2012 eğitim ve öğretim yılında 185 öğrencinin üniversiteyi, 65 öğrencinin de tercihli liseleri kazandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim