TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Yozgat Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, ilçede faaliyetini sürdüren derneklerin amacına uygun hareket etmeleri halinde bulundukları bölgeye daha faydalı olacağını söyledi.

        İlçede faaliyetini sürdüren dernekleri üç grup olarak değerlendiren Kaymakam Dönmez, "Bunlardan birinci grup köy dernekleridir. Bu dernekler köylerinden ilçemize göç eden vatandaşlarımızın yardımlaşma ve dayanışma adı altında kurdukları dernek olup, kendileri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlıyor. İkinci kategorideki dernekler ise özellikle cami yaptırma ve yaşatma dernekleridir. Bu dernekler de camiler yapıldıktan sonra yine camilerin ihtiyaçlarını gidermek için çaba harcayan derneklerdir. Bir de kötü amaçlı kurulan dernekler var." dedi.

        Kahvehaneleri dernekleştirerek lokal haline getirip birtakım işler yürüten dernekleri olduğunu dile getiren Kaymakam Dönmez, "Bu dernekler aslında kahvehaneler gibi işliyor, ama kahvehanelerin tabi olduğu yasal mevzuattan kurtulup daha korunaklı bir sistem içinde faaliyet yapmaya çalışıyor. Böyle derneklerin, dernekler mevzuatına dayanarak denetlenmesi biraz daha zorlaşıyor, denetleniyor ama bir kahvehane gibi rahat denetlenemiyor. Bunu da bildikleri için, bu korunaklı sistemden yararlanmak için dernek statüsü altında bünyesinde lokal bulundurarak gayri meşru işlerini daha rahat yapma imkanı buluyorlar. Bu tür dernekler tabi ki resmi işlerini de burada yapıyor. Bizler derneklerimizin amacına uygun işler yapmasını isteriz. Dernekler bulunduğu yöreye düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle katkı sağlayabilir. Aksi takdirde yasal olmayan işlere giren derneklerimiz hakkında gerekli yasal işlemleri başlatırız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim