Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Mersin’in Silifke ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün ardından Silifke Kaymakamlığı, Silifke’de yaşayan şehit aileleri ve gazi aileleri için kahvaltı düzenledi.

Silifke’nin Narlıkuyu mahallesinde Cennet Cehennem çukuru mevkiinde bulunan kahvaltı salonunda şehit aileleri ve gazi yakınlarıyla bir araya gelen Kaymakam Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, gönül bağı kurup sohbet etmenin yanı sıra gençlerle de anı fotoğrafları çektirdi.
Kahvaltıya yaklaşık 50 şehit ailesinin yanı sıra Taşucu Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız öğrenci yurdunda kalan 240 kız öğrenci de katıldı. Kahvaltıya Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi, Silifke Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Ali Özcan ve eşi Silifke Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı ile üniversitede okuyan kız öğrenciler ve şehit yakınları katıldı.

Kahvaltı sonrası gazetecilere bir açıklama yapan Kaymakam Cinbir, “Bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizin bize emaneti olan şehit yakınlarımızın eşleriyle, anneleriyle babalarıyla, çocuklarıyla bugün burada bir kahvaltı yaptık. 18 Mart Çanakkale geçilmez destanının yazıldığı en önemli tarihi anların yıldönümü Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında büyük bir coşku ile kutlarken, bir taraftan da her yıl anmaya başladığımız 18 Mart şehitler gününde şehitlerimizi bir kez daha şükranla,rahmetle minnetle hep beraber andık. Bu topraklar kolay kazanılmadı.”dedi.

Kahvaltıya katılanlar bol bol sohbet fırsatı buldu. Kaymakam Cinbir ve eşine sıkıntılarına da anlatan davetliler, belediye başkanı ve eşiyle de bol bol sohbet edip kendilerin sadece böyle zamanlarda değil her zaman hatırlanması gerektiğini söylediler. İlk kez böyle bir vefa ortamı yaşadıklarını ve bu durumdan dolayı kendilerine önem veren Kaymakam Cinbir’e teşekkür eden Şehit aileleri ve Gazi aileleri, “Her yıl kutlamalar için bizler törene katılırız ardından küçük bir yemek ve orada çoğu zaman sorunlarımız bile dinlenmez. Böyle bir ortam meydana getiren kahvaltıyı mazeret ederek sohbet ortamı oluşturan Kaymakam beye çok teşekkür ederiz. Bir ağabey bir kardeş gibi bizlerle sohbet edip duygulu anlar yaşadı. Bu millete böyle evlatlar gereklidir. Vefa çok önemlidir vefalı ve merhamet duyguları yoğun olan bir kaymakamımız olması bizleri çok mutlu etti.” diye konuştular.

Editör: TE Bilisim