BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Kayseri Emniyet Müdürlüğü toplum destekli polisler, Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri ağırladı.

        Kılıçaslan Liseleri’nde eğitim gören Somali ve Kongo gibi Afrika ülkelerinin öğrencileri, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün davetlisi olarak gezi ve inceleme etkinliğine katıldı. Çevik Kuvvet, Kriminal Büro, Sahte Evrak İnceleme ve mobese gibi bölümleri gezen öğrenciler, emniyet birimlerine ve kullandıkları TÜBİTAK kaynaklı yerli teknolojiye hayran kaldı.

        Öğrencilerden Somalili Mohammed Kassım Addow, “Türk polisi çok sıcakkanlı, bizlere çok büyük ilgi gösterdiler. Kullandıkları teknoloji sayesinde suçlulara göz açtırmıyorlar. İnşallah bizim ülkemizde de bu gelişmeleri görürüz." dedi.

        Bütün şubelerde ağırlanan yabancı uyruklu öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hediyeler de verildi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Reşat Dinçer, amaçlarının kamu kurum ve kuruluşlar, eğitim yuvaları, esnaflar ve mahalle halkıyla birebir temaslar kurarak onlara her konuda yardımcı olmak olduğunu ifade etti. Dinçer, Kılıçaslan’ın yabancı uyruklu öğrencilerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

        Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de “Toplum destekli polislerimiz adeta koruyucu hekimlikte olduğu gibi daha herhangi bir olay yaşanmadan muhtemel olayların önüne geçiyor. Toplumun bütün kesimleriyle diyalogları oldukça güzel. Öğrencilerimize yönelik bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan İl Emniyet Müdürümüz Mustafa Aydın’a, şube müdürlerine, Toplum Destekli Polis Memuru İlyas Uzun ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim