LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kayseri Valiliği'nce merkez birimler, merkez ilçe kaymakamlıkları, Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü personeline yönelik, “Müracaatımı Dinler misin–İşaret Dili” projesi kapsamında işaret dili eğitimi başlatıldı. Projenin koordinatörlüğünü de üstlenen Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, açılışta yaptığı konuşmada, idarenin toplumun her kesimine, engelli vatandaşlar da dahil olmak üzere her ferdine ulaşması gerektiğini ifade etti.

Sosyal devlet ilkesi gereği, engelli vatandaşlara da kamu hizmetini ulaştırmak, kamu hizmeti alırlarken yaşadıkları sıkıntı ve taleplerine en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla bu projeyi uyguladıklarını belirten Vali Yardımcısı Masatlı, şunları kaydetti: “Türkiye’de 2014 yılı itibariyle 8,5 milyon engelli vatandaşımız bulunmaktadır ve bunların da 2,3 milyonu işitme engelli vatandaşlarımızdır. Bu engelli vatandaşlarımızın da bu hayat içerisinde geçerli olan veya hizmet sunulan her sahada bilme, yararlanma, ondan etkilenme, ona cevap verme hakkı var. Bu vatandaşlarımız Nüfus müdürlüğüne geliyor, derdini anlatamıyor ya da cuma namazına gidiyor, hutbeyi dinlemek istiyor ama dinleyemiyor. Sosyal devletin yanında, insan olarak bizlerin de bu engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmamız gerekiyor. Dolayısıyla kurumsal kapasitemizi geliştirme çerçevesinde bu projeyi hazırlayarak, bünyemizde işaret dili eğitimlerini gerçekleştireceğiz.” Masatlı, projenin hazırlanmasında emeği geçen personel ve katılımcılara teşekkür ederek, başarılı olması temennisinde bulundu.

Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ali Zadikan’ın eğitimci olarak katıldığı projede toplam 44 personele, 12 hafta boyunca Türkiye ve KKTC'de kullanılan işaret dili öğretilecek.

Editör: TE Bilisim