Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Kayseri Kocasinan Kaymakamlığı tarafından başlatılan 100.yılında Çanakkale Ruhu Projesi Çanakkale Kültür Turları kapsamında Bursa – Çanakkale İllerine götürülecek 1008 öğrencinin ilk grubu Çanakkale’ye uğurlandı.

Ahmet Eren Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine, Kayseri Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Erdoğan Aygenç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar , öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, “Kocasinan Kaymakamlığı olarak Çanakkale Deniz Zaferinin 100.yılı olması dolayısıyla 8 bölümden oluşan bir proje hazırladık. Projenin bölümlerinden biri olan Çanakkale Kültür Turlarında 1008 öğrencimizi tamamen Kaymakamlığımızın imkanları ile Çanakkale’ye götüreceğiz. Kültür Turlarının yaklaşık maliyeti de 425 bin Türk Lirasıdır. Ayrıca yine proje kapsamında 35 bin öğrencimize Çanakkale Ruhu konulu konferanslar verildi. Bunun yanında Çanakkale Tiyatrosu hazırlandı. Onu da 19 Mart ta sergileyeceğiz” dedi.

“www.yuzuncuyilindacanakkaleruhu.com isimli bir web sitesi hazırlandı” diyen Kaymakam Candan, “ Bu site de Çanakkale ile ilgili bir çok bilginin yanı sıra bir de Çanakkale Özel Belgeseli hazırlandı. Bütün bu çalışmalarımız Büyük zafere yakışır bir şekilde 100.yılı vatandaşlarımıza anlatmaktır.” İfadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, “Kaymakamlığımıza böyle bir proje hazırladığı için teşekkür ederim. Öğrencilerimize de hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere katılım belgesi dağıtıldı. Öğrencilerin Çanakkale ‘ye hareketi ile birlikte protokol ve öğrenci velileri el sallayarak kafileyi uğurladı.

Editör: TE Bilisim