Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Ankara’nın Kazan ilçesinde Kaymakam Veysel Beyru öncülüğünde sosyal sorunların çözümü için başlatılan çalışmalar, yoğun bir şekilde sürüyor. Bu amaçla kurulan Sosyal Hizmet Birimi, vatandaşların sorunlarına kısa sürede çözüm buluyor.

        Ankara’nın nüfusu hızla artan ilçelerinden biri olan Kazan'da 2000 yılında 29 bin olan nüfus, son açıklanan rakamlara göre 42 bine yükseldi. Sürekli göç alan ve büyüyen ilçede sosyal sorunları en aza indirmek için Kaymakam Veysel Beyru önderliğinde bir ekip oluşturuldu. Ekip, ilçede sorun yaşayan aileleri tek tek tespit ediyor ve 15 günde bir Kaymakam Beyru başkanlığında yapılan toplantıya taşıyor.

        Çalışmalar kapsamında ilk olarak 2 yıl önce Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nde 'Sosyal Hizmet Birimi' kuruldu. Sosyal hizmet uzmanı, iki psikolog, doktor ve hemşirelerin de göre yaptığı birim, hastanelere, karakollara gelen vakaları takibe alarak, sorunları çözüme kavuşturmaya çalışıyor.

        Kaymakam Beyru, her 15 günde bir, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve belediye yöneticilerinin katıldığı toplantı düzenliyor. Sosyal hizmet biriminin tespit ettiği vakalar bu toplantıda tek tek ele alınıyor. Ailenin sorunları, anne ve babaların beden ve ruh sağlığı, çalışıp çalışmadığı, çocukların durumu, ailede engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişi bulunup bulunmadığı masaya yatırılıyor. Toplantıya katılan birim müdürleri ve görevliler, her vaka ile ilgili görüşlerini belirtip, çözüm önerilerinde bulunuyor. Alkol ve madde bağımlıları tedaviye yönlendiriliyor, şiddet gören kadın ve çocuk varsa koruma altına alınıyor. Ailenin ihtiyaçları belirlenerek, gıda, kömür ve elbise yardımı yapılıyor. Ayrıca ailede iş ihtiyacı olanlara iş bulunuyor. Sosyal hizmet birimi sorunlarını çözdüğü aileleri takip etmeyi bırakmıyor, ziyaretlerini sürdürüyor.

        "AİLELERİN SORUNUNU ÇÖZEREK İLÇEDE HUZURU SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

        Kaymakam Veysel Beyru, toplumun huzurunun ailede başladığını, bu nedenle ailelerin sorunlarını çözerek, ilçede huzuru sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

        İlçeye geldiğinde bir sosyal hizmet birimine ihtiyaç olduğuna karar verdiğini belirten Kaymakam Beyru, hastanelerde görevli doktor ve personel, camilerde imamlar, mahallelerde muhtarlar aracılığıyla bu birimin tanıtımını yaptıklarını dile getirdi.

        Muhtar, imam ve doktorlardan ihtiyacı olanların bu birime yönlendirilmesini istediklerini anlatan Beyru, 15 günde bir toplantı yaptıkları toplantılarda önceleri birkaç vakayı görüştüklerini şimdi ise 10 vakanın konuşulduğunu ifade etti.

        Uygulama sayesinde basit gibi görünen olayların ardından ciddi toplumsal yaraların çıktığını gördüklerine işaret eden Beyru, "Parçalanmış aileler, uyuşturucu madde yüzünden hayatı kararanlar, sürekli şiddete maruz kalan eşler, psikolojisi bozular eş ve çocuklar, maddi yetersizlik yüzünden bunalıma giren anne ve babalar gördük. Tüm bu sorunları tespit edip anında müdahale edebiliyoruz. Hedefimiz sosyal parçalanmalara ve toplumsal huzursuzluğa yol açan bu tür olayları en aza indirmek. El uzatmadık mağdur kalmasın istiyoruz. Şiddet görerek büyüyen çocuklar, şiddete eğilimli oluyor. Yeni neslin şiddet ortamında büyümemesi için sosyal bir reçete uyguluyoruz. Bu ülke genelinde uygulanabilecek bir proje.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim