İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Elazığ Keban Alabalık Tesisleri, 30 bin tonluk balık üretimi ile büyümeye devam ediyor. Alabalık üretiminde, bölge ve Türkiye başta olmak üzere birçok Avrupa ve dünya ülkesine balık sevkiyatında bulunan Keban Alabalık Tesisleri, 10 bin ton balık ile şu an Türkiye’de alabalık yetiştiriciliğinde sektörün lideri konumunda.

Keban Alabalık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, 1996 yılında Elazığ’ın Keban ilçesinde başlatmış oldukları Alabalık yetiştiriciliğinde 30 tondan 30 bin tona ulaştıklarını kaydetti. İşletmelerinin, 10 bin tonluk üretimi ile sektörün lideri konumunda olduğunu belirten Şimşek, “Şu an Elazığ’da 100'e yakın balık yetiştiriciliği başladı. Biz bu yetiştiricilik yapan kurumlara yavru balık ve yem tedarik ederek yetişen balıkları geri alıyoruz, işliyoruz ve dünyanın birçok yerine satmaya başlıyoruz. Şu anda Avrupa'da birçok markette Elazığ’dan giden balıkları görebilirsiniz. Sadece Avrupa’da değil Rusya ve Orta Doğu’ya da balık satılmaya başlandı. Türkiye’nin Doğusunda, su olmayan fakat mevcut suyu en iyi şekilde değerlendirip Türkiye’de tanınan marka haline gelmeye başladık ve dünyada tanınmak için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Yakında alabalıklar için yem fabrikası yapmayı düşündüklerini de kaydeden Şimşek, Karadeniz bölgesinde somon yetiştiriciliğine girerek, alabalığı somonlaştırıp pazarda sunumuna devam etmek istediklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim