BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Türkiye'de ilk keçiboynuzu (harnup) lokumu Antalya Manavgat'ta imal edildi. Manavgat'ta bir keçiboynuzu pekmezi imalatı yapan bir firma lokumunu da üretti.

Ali Özen Keçiboynuzu Lokumu sahibi Özcan Özen, ülkede tescilli ilk keçiboynuzu lokumunun Manavgat'ta imal edildiğini söyledi. 2014 yılında talep doğrultusunda damak tadı oluşturma amaçlı 3 ton keçiboynuzundan yapılma lokum imal ettiklerini belirten Özen, kilosunu 10 liradan sattıklarını ifade etti. Keçiboynuzundan yapılan lokumlara Manavgat'a tatile gelen turistlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Özen, genelikle Rus ve Alman turistlerin ülkelerine dönerken hediyelik olarak Türk lokumu aldıklarını kaydetti.

Keçiboynuzundan yapılma lokuma karşı iç piyasada da taleplerin her geçen gün artış gösterdiğini anlatan Özen, "Keçiboynuzu lokumuna karşı talep her geçen gün artıyor. Tadımlık ürettiğimiz lokumlar kısa sürede tükendi. Keçiboynuzundan yapılma lokumu ileri aşamalarda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya'ya ihraç etmek istiyoruz. Talep doğrultusunda 2015'te lokum üretim miktarını artıracağız. Turist talepleri iyi durumda." dedi.

Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl ilçede 2 bin 650 harnup ağacından 142 ton keçiboynuzu üretimi yapıldı.

Editör: TE Bilisim