Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Ankara Keçiören Belediyesi, kurduğu rehabilitasyon merkezi ile hem hayvanların bakım ve tedavilerini sağlıyor hem de onları yeni sıcak yuvalarına kavuşturuyor.

Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon faaliyetleri kapsamında bir rehabilitasyon merkezi kurdu. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu doğrultusunda kurulan 100 hayvan kapasiteli bu merkezde, sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra sahiplendirilmeleri için aracılık da yapılıyor. Rehabilitasyon merkezi, kuduz başta olmak üzere zoonoz hastalıkların yayılmasını önlemek, başıboş hayvanların üremelerini kontrol altına almak, bu hayvanları korumak, rehabilite etmek ve kayıtlarını tutmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Sahipsiz hayvanlardan birisine sahip çıkmak isteyen vatandaşlar rehabilitasyon merkezine bile gitmeden, belediyenin resmi internet sitesine girerek seçimde bulunabiliyor. Merkezde 103 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, bunlardan 18'i belediyenin aracılığı sayesinde yeni sahiplerine kavuştu. Sahiplendirilemeyen diğer hayvanlar ise doğal ortamlarına bırakıldı. Belediyenin internet sitesinde kısırlaştırılan sokak hayvanları ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. Özellikle kış mevsiminin çetin şartlarının yaşandığı şu günlerde açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanlarına sahip çıkan Keçiören Belediyesi, onlar için park, bahçe gibi uygun yerlerde beslenme odakları oluşturdu. Sokak hayvanlarıyla ilgili vatandaşlardan gelen şikayet dilekçelerini de değerlendiren belediye, bu yolla tespit ettiği sahipsiz hayvanları koruma altına aldı ve gerekli tedavilerini gerçekleştirdi. 2012 yılında sokak hayvanları için vatandaşlardan Keçiören Belediyesi'ne 4 bin 473 talep gelirken, bu başvurulardan 47'si belediyeye şahsen, 2 bin 78'i AK Masa'ya internetten, 2 bin 348'i ise telefonla yapıldı.

Editör: TE Bilisim