BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, camiden ayakkabı hırsızlığı yapan kişi güvenlik kamerasına yakalandı. Polis her yerde ayakkabı hırsızını arıyor.

Bağlık Mahallesi Hatip Caddesi'nde bulunan Hatip Camii'nde dün öğle namazı kılan Hatip Camii Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği yöneticisi Cemal Özkan, çıkışta ayakkabısını bıraktığı yerde bulamadı. Hırsızlıktan şüphelenen Cemal Özkan camideki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kamera kayıtlarında hırsızlık anını gören Özkan, görüntüleri, zanlının yakalanması için olay yerine çağırdığı polislere teslim etti.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, görüntüleri inceleyerek zanlının eşkâlini belirledi ve yakalamak için çalışma başlattı. Özkan, polise verdiği ifadesinde ayakkabılarını çalan kişiden şikâyetçi olduğunu söyledi. Kamera görüntülerinden ayakkabılarını alan kişinin fotoğrafını çıkarttığını ifade eden Özkan, “Ayakkabılarımı camiye girdiğimde hemen arkaya koydum ve içeriye girdim. Namaz bitti, çıkarken ayakkabılarımın yerinde olmadığını gördüm. Kamera sistemine baktım ve adamı tespit ettik. Ayakkabıyı alırken net görünüyor. Görüntülerden, zanlının fotoğrafını çıkartıp suç duyurusunda bulunduk. Kendi ayakkabısını bırakmış benim yeni ayakkabıları almış gitmiş. Hırsızlık olaylarının önüne geçmek için bu kamera sistemini kurmuştuk. Şimdi bu sistem sayesinde bu olayı gerçekleştireni bulabileceğiz.” dedi.

Kamera kayıtlarında, şüphelinin camiye girişi ve çevresini kontrol ettikten sonra kendi ayakkabısını bırakıp Cemal Özkan’a ait ayakkabıyı alarak uzaklaştığı görülüyor. Öte yandan,
Hatip Camii Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği yöneticisi Cemal Özkan, olay sonrası ‘Gülümseyin kameradan izleniyorsunuz’ yazısı astı.


Editör: TE Bilisim