YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
1945 yılından bu yana hafızlık ve Kur’an eğitimi alanındaki tecrübesiyle bilinen Kestanepazarı Kur’an Kursları ve Eğitim Kurumları, Aliağa Yenişakran’da yapılacak olan Kur’an kursuyla İzmir dışına, ilk kurumsal açılımını gerçekleştiriyor. Yaklaşık 68 yıldır, İzmir’de hafız yetiştiren ve Kur’an eğitimi veren Kestanepazarı, Kur’an kursu tecrübesini Yenişakran’a taşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Aliağa Müftülüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek olan kurs, 50 öğrenci kapasiteli olacak ve erkek öğrencilere, yatılı olarak hizmet verecek. Kurs, Hayırsever Güngör Çolakoğlu’nun eşinin adını alarak Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu adıyla faaliyet gösterecek.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve İmam Hatip Liseleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi olan, Kestanepazarı öğrencisi Harun Gün’ün Kur’an tilavetiyle başlayan programa İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Aliağa Başsavcısı Osman Bağlar, Bayraklı Müftüsü AdemDobur, Çeşme Müftüsü Yahya Akman, Çiğli Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, Bayındır Müftüsü Mustafa Akdağ, Selendi Müftüsü Ramazan Coşkun, Yenişakran Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Murat Şengül, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz, Hayırsever M. Güngör Çolakoğlu ve eşi Tülay Çolakoğlu, Çolakoğlu ailesi, kurum ve STK temsilcileri, Kestanepazarı yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Bu yaptığımız hayırlı işten dolayı ben ve ailem çok büyük huzur ve mutluluk duyuyoruz." diyen hayırsever işadamı Güngör Çolakoğlu, "Bu Kur’an kursunun Şakran’da yapılmasına vesile olan Yenişakran Merkez Camii İmam Hatibi Hüseyin Coşkun’a ve bize her türlü yardımı yapan ve manevi destek veren Sayın Belediye Başkanı Ethem Yorulmaz’a, Kur’an kursu projesinde emeği geçen mühendis, mimar ve tüm teknik ekibe teşekkür ederim. Biz 3 sene önce Yenişakran’a Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi’ni hediye ettik. Kur’an kursunun isminede eşimin adını vererek Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu olmasını istedik.Hayırlara vesile olsun. Yaptığımız Kur’an kursunun tedrisatı ve hafız yetiştirmek için İzmir Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’ne müracaat ettik. Ricamızı kabul ettiler. İlk önce arsamızı hibe ettik. Şimdide en kısa zamanda binamızı bitirip, kendilerine teslim edeceğiz. Bu vesile ile dernek başkanı Sayın Hasan Dayhan ve tüm yönetim kurulu üyelerine ve Aliağa Müftüsü Sayın Enes Müslümoğlu’na teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Şakranlılara ve halkımıza hayırlı olsun. Bu yaptığımız hayırlı işten dolayı ben ve ailem çok büyük huzur ve mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Kestanepazarı Eğitim Kurumları adına konuşan Milli Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Kestanepazarı’nın hizmetlerde dışa taşarak büyüdüğünü, bu sebeple dışa açılma ihtiyacı hissettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi.

Editör: TE Bilisim