Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Batman'da trafik kazasında hayatını kaybeden kimsesiz vatandaş İbrahim Karatay için komşuları ve belediye çalışanları taziye çadırı kurdu.

Yaklaşık 15 yıldır Batman Esentepe Konukevi yanında bulunan camide yaşayan ve kimsesi olmadığı için zaman zaman belediye çalışanlarının baktığı İbrahim Karatay, Esentepe civarında bir aracın çarpması neticesinde hayatını kaybetti. 15 gün boyunca cesedi morgda bekletilen Karatay’ın yakınları olmayınca, Belediye İdari Koruma Amiri İkram Görnü, Çarşı Mahallesi Muhtarı Cemal Çerçel ve belediye çalışanları gerekli resmi işlemlerin ardından Karatay’ı Asri mezarlıkta kimsesizlerin olduğu alana defnetti.

Bunun bir insanlık görevi olduğunu belirten Muhtar Cemal Çerçel, akabinde hem belediye çalışanları ve hem de Çarşı Mahallesi sakinleri olarak kimsesiz olan İbrahim Karatay adlı vatandaşın taziyesini Çarşı Mahallesi Taziyevi’nde kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Taziye 3 gün sürerken, mahalleli ve belediye çalışanları vefat eden kimsesiz vatandaş için tüm dini vecibelerini yerine getirdi.

Editör: TE Bilisim