YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, kurumumun 1060 tane biriminde yılda 7 milyon işlem yapıldığını ve 20 milyona yakın insana hizmet sunulduğunu söyledi.

Kırıkkale Tapu ve Kadastro müdürlükleri ile Keskin Tapu Müdürlüğü'nün TSE ISO 9000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi alması dolayısıyla, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın makamında tören düzenledi.

Davut Güney, burada yaptığı konuşmada, kurumun önümüzdeki günlerde166. yıldönümünü kutlayacaklarını açıkladı.

Kurumda yaklaşık 18 bin personelleri bulunduğunu belirten Güney, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin en uzak köşesinde birimlerimiz var. Toplam 1060 birimimiz var ve yılda 7 milyon işlemle 20 milyona yakın insanımıza hizmet sunuyoruz. Bugün, Kırıkkale Tapu ve Keskin Tapu Müdürlükleri'ne kalite belgesi verilmesi programımız vardı. Önemli olan bizim kalite belgesi almamız değil, vatandaşa kaliteli hizmet vermemizdir. Zaten o hizmeti vermeye aday olduk. O hususta da gayret gösterdik ve bu günde o belgeyi alarak müdürlüklerimize taktim ettik.”

İnsanlara en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Güney, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hizmet alanından birisi kadastro çalışmalarıydı. Türkiye'de kadastro çalışmaları tamamlandı. 350 civarında sorunlu, boşalmış, terk edilmiş köyümüz var. Onlar dışında Türkiye genelinde kadastro çalışmaları 2009 yılında tamamlandı. Bu çalışmalara paralel olarak da bilgi sistemine ağırlık verildi. Tüm tapu verilerimiz bilgi sistemine aktarılıp, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'ne (TAKBİS) aktarıldı.''


Güney, Türkiye'de yaklaşık 56 milyon parsel bulunduğunu ve bu parsellerle ilgili verilere vatandaşların e-devlet ya da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ulaşabileceğini söyledi.

Vali Ali Kolat da, kalite yönetim sistemi belgesi almasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kolat, Güney'e Kalite Yönetim Sistem Belgelerini sundu.

Editör: TE Bilisim