MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Kırıkkale Üniversitesi Yapı ve Zemin İnceleme ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4’ncü sınıf öğrencilerinin tasarladığı beton kano, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenen Beton Kano Yarışması’nda 3’ncü oldu. Öğrenciler, projede kullandıkları beton kanoyu, Kırıkkale Üniversitesi gölet alanında da yüzdürdü. Kano, büyük ilgi çekti.

'Betonun Limitlerini Keşfetmek' sloganıyla düzenlenen Beton Kano Yarışması’nda Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 4’ncü sınıf öğrencileri kendi tasarladıkları beton kano ile İTÜ Göleti’nde yarışmadan başarıyla geçti. Danışmanlığını İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Doğan’ın yaptığı projede, öğrenciler Ar-Ge ve yoğun çalışmalar sonucu projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini söyledi.

Öğrenciler, Yüksel Güzel, Orhan Ertuğral, A. Menaf Erdoğan, Kadir Can Bekaroğlu ve Hale Nurefşan Doğan adına konuşan Takım Kaptanı Mehmet Ergir, Beton Kano Projesi hakkında bilgiler verdi. Ergir, “Betonun dayanım ve işlenebilirdik özelliğini, betonun limitlerini keşfettik. Bunun yanı sıra inovatif fikirler ortaya çıkarıp betonu yüzdürebileceğimizi kanıtladık. Bu bizim için büyük bir gurur oldu. Ayrıca elde edebileceğimiz iyi bir mühendislik tecrübesi edindik.” dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim