BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Kırıkkale’de belirli caddelerde parkomat uygulaması başladı.

        Kırıkkale Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün 03.12.2012 tarih ve 519 sayılı yazısıyla şehir merkezinde bulunan Zafer, Ankara, İnönü, Barboras Hayrettin, Menderes, Belediye Caddesi önü ve 611 Sokak'ta encümen kararıyla mobil parkomat makinelerinin kurulması kararı verildi. İhale kapalı teklif zarf usulü yapıldı ve Bahadır Karayel’in verdiği aylık 16 bin 500 lira kabul edildi.

        İhale gereği mobil parkomat uygulanması için 25 adet teknik özelliklere sahip cihaz kullanılmaya başlandı. İhalenin ardından 25 personel caddelerde görev başı yaptı. Mobil parkomat uygulamasında şoförler ilk 15 dakika ücretsiz olarak park edilebilecek. 15 dakikadan sonra bir saat 3 lira olarak hesaplandı. 2 saat 5 lira, 3 saat 7 lira ve daha fazla duranlardan saat başı bir lira alınacak.

        Şehir merkezinde trafik ve park konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten İhale Komisyon Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, sıkıntıları gidermek için parkomat uygulamasını başlattıklarını vatandaşların ve esnafların bu konuda yardımlarını beklediklerini söyledi. 10 ila 15 araca baktıklarını açıklayan parkomat görevlisi Samet Hataş ise vatandaşların sisteme çabuk adapte olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim