Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Sivas Eğitimciler Derneği, düzenlediği Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren 160 öğrenciyi ödüllendirdi. Yarışmaya 3 bin kişi katılmıştı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Murat Türkyılmaz, 5 yıl önce 100 öğrenciyle başlattıkları yarışmada bugün 3 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti. Amaçlarının hediye vermekten ziyade kitaba olan ilginin azaldığı bir dönemde okuyan bir toplum için eğitimciler olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Türkyılmaz, yarışmaya girmeseler de 5 bin öğrencinin belirledikleri kitapları okuduğunu tahmin ettiklerini, öğrencilerin bir kelime dahi öğrenmesi durumunda bunun büyük bir kazanç olacağını sözlerine ekledi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende, 5-6 ve 7-8. Sınıflarda dereceye giren ilk 3 öğrenciye tablet bilgisayar, diğer öğrencilere ise mp4 ve kitap hediye edildi. Öğrencilere ödüllerini Müftü Yusuf Şahin, Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Soysal, Valilik Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülistan Başaran takdim etti.

Editör: TE Bilisim